Thursday, May 9

Friday, February 22

leisure time

#bahasa : English(dok english mano pung), Malaysia, Ganu, Kelate

Hello everybody,
seems like I don't update this blog for along time, kan? haishh, so pemalas lah aku ni. (-_-"  )
Actually, it is not PEMALAS tapi aku tak cukup masa untuk dating with this social networking and watsoeverrrrrrhh (walaupun aku online twitter 24/7). LOL

ni lah antara kerja yang aku buat bila ada masa yang terluang. ceh. hahaa
aku sebenarnya tak gheti nak karang ceghita untuk dijadikan sebagai entry. cisss! hahaa.
Let's the pictures speak. gambar boleh cakap eh? hahaa. sengaallll. :p

Santi's 
Aku suka tengok Santi lukis kartun. nampak macam senang je bila dia duk lukis benda nihh. memang senang pon, (kalau dah pro melukis lah)
Aina's
KAU TENGOK! KAU TENGOK! ape kejadah aku lukis pun taktahu. haishhh. (-__-"  )

aku suka buat header blog/facebook/twitter. gilosss, memang takdok bendo nok buat, ginih lahhh. haissss. hahaa

Friday, February 1

kek batik oh kek batik


Actually, entry ni sepatutnya di’post’ pada 29 Januari tapi kekangan masa membataskan hasrat dihati ini.



First sekali aku nak cakap, berkemungkinan besar kau, kau dan kau tak akan faham dengan cerita yang ingin aku sampaikan. Maaf. :’(

*proceed to the story*

Aku tak tahu kenapa mood aku hari ni baik semacam je. Mungkin sebelum tido semalam aku gembira sangat. MUNGKIN.

Sebenarnya, aku nak buat kek batik ni esok ( Rabu ) sebab nak kasi kawan-kawan aku rasa kek batik yang aku buat ni. Entah macamana boleh TERbuat hari ni.

SO…

Hari ni dengan suDUka citanya aku ingin memaklumkan bahawa SEKALI LAGI  aku FAILED buat KEK BATIK!

*bunyi tepukan gemuruh*

Lap air mata, thank you uolls. Eeiiuuuww, gediks gilers.

(-_-“  )

Bersemangat gil* kot sebelum buat kek batik ni. Al-mak-long-lahh semua bahan-bahan dah ada, kaaaaaaaaaann. ( sebut ‘kaaaaaaaaan’ dengan suara sengau)

Auuuuuuuu

*kusangkakan panas hingga ke petang rupa-rupanya gerimis mengundang*

Uiii, gil*ss ayattt, haha.

HANCUR LEBUR LUMAT perasaan aku selepas kek tu dah siap, bagai lilin yang mengcair dan bagaikan kaca terhempas ke batu.

Eh? Betul ka penggunaan peribahasa tersebut pada ayat tersebut. PERINGATAN kepada adik-adik, jangan tiru akak kau ni yeeeee. Nanti tak lulus subjek BM, naya kau. hahaha.

*berbalik kepada cerita asal*

Ye lah, kek batik kan simple. Tapi yang membuatkan aku hairan adalah kenapa RV yang aku buat okey je? Takde masalah. Apakah? Apakah?